BIVŠI SRPSKI FUDBALER UHAPŠEN U AKCIJI "BELVEDERE" U ČEŠKOJ: Označen kao vođa kriminalne grupe
Vladan Šumarević, Foto: Printskrin/Facebook

VELIKA AKCIJA

BIVŠI SRPSKI FUDBALER UHAPŠEN U AKCIJI "BELVEDERE" U ČEŠKOJ: Označen kao vođa kriminalne grupe

Njima se na teret stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela

Objavljeno:

Vladan Šumarević (53), zvani Šumar, koji je kao organizator kriminalne grupe koja je razbijena u akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i SBPOK-a 4. maja, uhapšen u Češkoj Republici bivši je fudbaler, saznaje Kurir!

- Kao fudbaler bio je aktivan od 1997. do 2015. kada je prestao da igra - kaže izvor Kurira i dodaje da je Šumarević godinama živeo u Austriji.

U akciji kodnog imena Belvedere, kako je saopšteno, osim Šumarevića koji je označen kao vođa kriminalne grupe koja je na teritoriji Srbije od 27. septembra prošle godine do 4. maja, kada su pripadnici uhapšeni trgovala drogom i prodala, kako se sumnja 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta ekstazija, uhapšeno je još devet osumnjičenih.

Šumar
Šumarfoto: Printskrin/Facebook

- Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića, koji je označen takođe kao organizator kriminalne grupe, zatim Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića, koji se ranije prezivao Petrović, Mladena Todorovića, koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela, Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića, koji se ranije zvao Stevan Dulić, , Zahira Hodžića i Milice Ivanović - saopšteno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Njima se na teret stavljaju krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

- Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra. Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor Šćepanovic i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela - navodi se iz tužilaštva.

Na predlog Javnog tužioca za organizovani kriminal sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor za sve osumnjičene.

Bonus video:

00:35

DROGA IZ KINE UBILA 100.000 AMERIKANACA! Fentanil došao na Balkan: Ovo su za medije poručili iz kancelarije za borbu protiv droge

(Espreso / Kurir / Jelena Spasić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.